Vårdö Marthaförening

Vårdö Marthaförening r.f

13.09.2012 kl. 14:02
Vårdö marthaförening har nu 12 medlemmar och en hedersmedlem. Vi har våra månadsmöten oftast hos medlemmarna eller också sommartid på Seffers hembygdsgård, som marthorna äger.

Vårdö marthaförening hör till Ålands marthadistrikt, som i sin tur hör till Finl.Svenska Marthaförbund. På Åland finns det marthaföreningar och marthakretsar i alla kommuner, flera i de större kommunerna.

Vad sysslar vi med?
Vi försöker lära oss  hur man hanterar vardagen på ett hållbart sätt, hur vi kan leva på ett ekologiskt och hälsosamt  i vårt vanliga liv,hur vi kan uppfostra och vara med våra barn så ,att också de  mår bra i detta allt jäktigare och konsumtionsnriktade samhälle.

Däremellan kan vi gå  på olika  kurser som förbundet eller distriktet ordnar,eller också kan vi få en föreläsare hit till Vårdö. I våras hade vi Anita Storm som berättade om den kemikaliefria vardagen.

Vårdö marthaförening fick Seffers hembygdsgård av Professor Otto Andersson som donation år 1963.Han ville grunda en hembygdsgård i Vårdö och han köpte Seffers i Lövö-som var hans födelseby,marthorna skulle ta hand om Seffers och kommuninvånarna har skänkt alla föremål som finns i Seffers till allmenhetens beskådande.

Seffers är öppet sommartid  i juli måndag -fredag  kl.11-17  Fritt inträde.

Vårdö Marthaförening kan nu stoltsera med en egen prästvigd medlem som höll en friluftsgudstjänst utanför bygdegården Seffers i Lövö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predikan var finstämd och alldeles lagom lång.

Inne i den mysiga miljön i hembygdsgården hade det laddats upp med både salt och sött med kaffe. De fina Karl-Larson-förklädena har man sytt i föreningen till de medlemmar som inte har folkdräkt.

Vackert dukat stod bordet i köket.

Vackra stilleben fanns det vart man än tittade

Nyckelharpa ser väldigt invecklat ut - men de skickliga spel"kvinnorna" fick många vackra melodier ur sina instrument.

Och efter det goda kaffet blev det rena rama spelstämman. Många talanger som är knutna till Vårdö. En fin dag att minnas.

vardo vardo
Kontaktuppgifter

Kontakt

Riitta Johansson
Ordförande
riitta.johanssonaland.net
045 7361 3703

Christina Backman-Boman
Viceordförande
mikael.boman@aland.net
040 7550257

 

 

Snabblänkar

Ålands Marthadistrikt
Vårdö Marthaförenings facebooksida, följ oss här!
Vårdö kommun
Seffers - Kom gärna och besök vår fina hembygdsgård Seffers i sommar!